Baan 12, 8271 BE IJsselmuiden

T 06 - 27 55 94 55

E info@vandijkosteopathie.nl

 

'Ik onderzoek door welk bewegingsverlies het lichaam niet meer uit zichzelf herstelt'

Lees meer »

Veel mensen met chronische rug- of nekpijn hebben baat bij behandeling door een osteopaat. Maar de lijst van klachten waarbij een osteopaat kan helpen is nog veel langer. Ook bij bijvoorbeeld migraine, whiplash, buikpijn, slechte darmwerking kan behandeling door een osteopaat zinvol zijn.

Het is onmogelijk een lijst te maken van alle klachten waarmee u bij een osteopaat terecht kunt.


Hier vindt u een lijst van de klachten die osteopaten het meest tegenkomen. Staat uw klacht er niet bij, aarzel dan niet contact met mij op te nemen met de vraag of ik iets voor u kan betekenen.


Osteopaten werken samen met reguliere geneeskundigen. Dankzij hun opleiding herkennen osteopaten klachten die nader onderzoek vereisen door bijvoorbeeld de huisarts of de specialist. Als het nodig is, verwijst de osteopaat u naar hen door.


Baby’s vormen een aparte groep in onze praktijk. De klachten die zij uiten zijn meestal niet zo eenduidig. Vaak hoor je op het consultatiebureau of van je huisarts dat er geen problemen zijn en dat u zich als ouders geen zorgen hoeven te maken. Toch gaan ouders vaak op zoek naar hulp omdat zij niet gerust zijn gesteld. Het kan zijn dat een baby erg veel huilt, of omdat de baby een voorkeurshouding aanneemt of dat het kind veel spuugt. Vaak blijkt er toch wel wat aan de hand te zijn, wat in de osteopatische praktijk goed te behandelen is. Het is geweldig mooi om te kunnen werken met baby’s.

Wanneer naar een Osteopaat